Fabrika za preradu ribe u Užicu

Bez autora
Oct 19 2010

Norveška firma "Euro BB" namerava da na Beloj Zemlji, kod Užica, otvori fabriku za preradu ribe u čiju izgradnju će uložiti oko tri miliona evra. Ta investicija realizovala bi se etapno u naredne tri godine, a predviđeno je da fabrika zaposli 250 radnika. Predstavnici "Euro BB" ponudili su posao za 225 radnika u proizvodnji, sa stručnom spremom od prvog do četvrtog stepena, kao i za 25 izvršilaca u administraciji sa srednjom školom i fakultetom. U proizvodnom programu buduće fabrike za preradu ribe biće dimljenje lososa, filetiranje skuše i norveške sajde, kao i prerada srpske pastrmke. U realizaciju ove investicije uključeno je i rukovodstvo grada Užica, koje je prošle godine ugostilo norveške privrednike i predstavnike Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu koji su pokazali veliki interes da se projekat uspešno realizuje. Riba za preradu uvoziće se iz Norveške, dok će više hiljada tona srpske pastrmke nabavljati iz postojećih ribnjaka u Srbiji.

Fabrika za preradu ribe u UžicuNorveška firma "Euro BB" namerava da na Beloj Zemlji, kod Užica, otvori fabriku za preradu ribe u čiju izgradnju će uložiti oko tri miliona evra.

Kako je kazao jedan od manjinskih suvlasnika te firme Branislav Jezdimirović, ta investicija realizovala bi se etapno u naredne tri godine, a predviđeno je da fabrika zaposli 250 radnika.

Predstavnici "Euro BB" ponudili su posao za 225 radnika u proizvodnji, sa stručnom spremom od prvog do četvrtog stepena, kao i za 25 izvršilaca u administraciji sa srednjom školom i fakultetom.

- U proizvodnom programu buduće fabrike za preradu ribe biće dimljenje lososa, filetiranje skuše i norveške sajde, kao i prerada srpske pastrmke - kazao je Jezdimirović.

U realizaciju ove investicije uključeno je i rukovodstvo grada Užica, koje je prošle godine ugostilo norveške privrednike i predstavnike Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu koji su pokazali veliki interes da se projekat uspešno realizuje.

Predstavnici investitora ističu da će se riba za preradu uvoziti iz Norveške, dok će više hiljada tona srpske pastrmke nabavljati iz postojećih ribnjaka u Srbiji.

U pripremi ostvarenja ove investicije, kako ističe Jezdimirović, investitor se susreće sa nizom administrativnih barijera koje pokušava da prevaziđe u saradnji sa nadležnim ministarstvima, ali i ne zaboravlja loše iskustvo sa fabrikom konzervi u Nišu, gde je investicija od 3,5 miliona evra postala predmet sudskog spora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik